mandag 26. januar 2015

Å åpne en kokosnøtt

Det finnes mange måter å åpne en kokosnøtt. I dette innlegget vil jeg beskrive to metoder, som begge involverer bruk av machete. Den første:

DEN TONGANSKE METODEN

Kokosnøtten holdes i venstre hånd, og med høyre hånd gjør en et kontant hogg med macheten. Dette skal være så kraftig at man trenger gjennom det sprø ytre laget og helt inn til det indre, harde skallet, som skal sprekke opp.

Dette gjentas to ganger til, nøtta skal nå være delt i tre symmetriske og pene deler.

I trente hender er dette vanvittig imponerende.

Fig 1. Kokosnøttåpning, tongansk metode. Demonstrasjonsbilde.
Den andre metode er noe mer omstendelig:

MIN METODE

(denne teknikken er spesielt utviklet for spedvokste nordmenn med akademisk bakgrunn og lite utviklete overarmsmuskler)

1. Legg nøtta på bakken.
2. Hogg så hardt du kan.
3. Det var ikke hardt nok, hogg en gang til.
4. Et hogg til.
5. Et hogg til. Nå har du den nesten.
6. Et hogg til (der ja!).
7. Stikk macheten inn i nøtta for å prøve å tvinge opp skallet.
8. Oisann, der satte du macheten fast. Rist på kokosnøtta for å få den løs.
9. Prøv å sparke litt på den, kanskje du får den løs da. Der ja.
10. Snu kokosnøtta rundt og gjenta prosedyren på andre side.

Fig 2. Min metode, steg 1. Dø, kokosnøtt, dø!

Fig 3. Steg 2 til 6.

Fig 4. Steg 8. (Hvorfor vil du ikke DØ, kokosnøtt?)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar