Jeg tenkte jeg ville legge ut noen av matoppskriftene vi bruker her på Tonga. Vi (eller jeg) får masse inspirasjon fra det tonganske og det indisk-fijianske kjøkkenet, og i noen grad også det øst-asiatiske. Disse oppskriftene er ikke blitt til ved noen fantastiske kulinariske metoder, men blir til på slump (hva skal vi ha i dag? jeg har aubergine og kikerter. hmmm). Utrolig nok blir noe av det spiselig, og av og til godt. Det er disse sjeldne skattene jeg velger å dele.
Curry med aubergine og kikerter
Til to porsjoner trenger du
et fedd hvitløk
2 ss fersk ingefær
1 løk
en sitron, saft og skall
2 aubergine
1 liten squash
en håndfull ferske korianderblader (eller 1ss tørket)
en boks kokosmelk
en boks kikerter
en terning grønnsaksbuljong
1 ss oyster sauce (fåes i asiatisk butikk, kan sløyfes)
1/2 ts sterkt chilipulver
1ts turmericpulver
1ts spisskummin
1 ts korianderfrø
salt, pepper
Skjær opp grønnsakene og fres i olje. Ha oppi alt krydderet bortsett fra korianderbladene. La det steke litt mens du rører. Tilsett kokosmelk, buljong, oyster sauce og kikertene. Rasp sitronskallet (vask sitronen først) og press ut saften, og tilsett dette. Tilsett korianderblader. Smak til med salt og pepper og evt mer krydder eller sitron. La det koke til det tykner litt. Server med ris og evt indiske lefser (roti).
(Du kan selvfølgelig velge å ha kjøtt i stedet for kirkerter. Stek da kjøttet først.)
Jeg skulle så gjerne vist dere trinn-for-trinn bilder og et knips av den flotte, kremgule gryten denne blir, men sånn lager jeg ikke middag (som den kløna jeg er ville jeg sikkert mistet kamera oppi gryten. Med ett kamera allerede forlatt i de sirdalske heier ville ikke Dag Olav tilgitt en ny tabbe)... Og når middagen er ferdig er vi sultne - den forsvinner lenge før vi tenker på noe kamera. Så du får lage maten selv og se hvordan den ser ut ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar